کد خبر 1410300
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۳
رئیس سازمان مالیاتی: هر ایرانی صاحب کد اقتصادی می‌شود

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور یکی از برنامه‌های آتی نظام مالیاتی را ایجاد کد اقتصادی برای هر ایرانی برشمرد و گفت: این اقدام باعث تحول جدی در حوزه مالیات ستانی می‌شود.

به گزارش مشرق، داود منظور رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در نشستی که با حضور دکتر بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و جمعی از مدیران و کارشناسان دو مجموعه برگزار شد، تصریح کرد: این اتفاق، جلوی بسیاری از مشکلات حوزه‌های مختلف اقتصادی و فرار مالیاتی مانند ثبت شرکت‌های صوری، فاکتور فروشی، سند سازی‌ها و غیره را مسدود می‌کند.

وی افزود: در چارچوب رویکرد تحول‌آفرینی، استفاده حداکثری از داده‌ها و سامانه‌ها برای انجام راهبردهای نظام مالیاتی در دستور کار قرار گرفته و ضمن تشکیل کارگروه حکمرانی داده‌ها و استفاده از نظرات اندیشمندان و خبرگان داخل و خارج از سازمان، تلاش شده تا نقشه راه استفاده از داده‌ها برای شناسایی و مقابله بهتر با فرار مالیاتی میسر شود.

منظور مبارزه با فرار مالیاتی را از اولویت‌های اصلی سازمان امور مالیاتی عنوان کرد و گفت: یکی از مشکلات در این زمینه، ضعف اطلاعات و به عبارتی کثیف بودن داده‌ها به معنای ناقص بودن، اشتباه یا به‌موقع ارسال نشدن اطلاعات است که در این راستا، به دنبال طراحی وب‌سرویس‌هایی هستیم که بتواند اطلاعات بروز و سالم را از سازمان‌ها و مراکز دارای اطلاعات اقتصادی دریافت کند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه بر اساس ریل‎گذاری جدید، برخی از رویه‌های گذشته تغییر کرده، افزود: برنامه‌های جدیدی در حال تدوین و تبیین است و باید به‌گونه‌ای عمل شود که اولاً زمینه شناسایی فعالان اقتصادی که تاکنون مودی نبوده‌اند، فراهم شود. ثانیاً، کتمان درآمدها برای هیچ فعال اقتصادی میسر نباشد تا گام‌های اساسی در حوزه تحول نظام مالیاتی مبتنی بر اطلاعات دقیق اقتصادی و ایجاد پروفایل اقتصادی فعالان بر مبنای هویت اقتصادی به‌منظور شفاف‌سازی اطلاعات اقتصادی و امکان رصد و بررسی و ثبت تعاملات اقتصادی برداشته شود.

رئیس‌کل سازمان امور مالیاتی کشور در ادامه به اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی نیز اشاره کرد و گفت: تحقق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان، نه‌تنها موجب رشد چشمگیر وصولی مالیات بر ارزش‌افزوده و شفاف‌سازی این امر می‌شود، بلکه گام بزرگی در جهت رفع چالش‌های مالیاتی و مبارزه با فرار مالیاتی است.

منظور در ادامه، مالیات را داروی درمان اصلی اقتصاد کشور دانست و گفت: تحولات نظام مالیاتی می‌تواند هدف‌گذاری کلان رهایی از وابستگی به درآمدهای نفتی را محقق ساخته و با تأمین هزینه‌های دولت، درآمدهای نفتی صرف عمران بیشتر و آبادانی و تقویت زیرساخت‌های کشور شود.

بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست، ضمن تقدیر از اقدامات بسیار مؤثر سازمان امور مالیاتی در دوره حدود یک سال گذشته، از اعلام آمادگی کامل این مرکز برای کمک به استمرار و گسترش تحولات نظام مالیاتی خبر داد و گفت: کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی باروحیه جهادی و عدالت‌خواهی آمادگی کامل برای همکاری کامل جهت تحقق اهداف و برنامه‌های ارزشمند سازمان امور مالیاتی در حوزه‌های تقنینی و حوزه‌های نظارتی دارند.

در پایان این نشست، مقرر شد با تشکیل کارگروه مشترک و تبادل همکاری‌های دوجانبه و امضای تفاهم‌نامه مربوطه، گزارش‌ها و طرح‌های پژوهشی مشترک انجام شود و از طریق مرکز پژوهش‌ها در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی و سایر مراجع و مراکز ذی‌ربط قرار گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 11
  • در انتظار بررسی: 3
  • غیر قابل انتشار: 1
  • IR ۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    17 1
    بهتر است بگویید که اداره مالیات و دارایی صاحب هر ایرانی می شود.
  • IR ۱۳:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    5 0
    با سلام فقر و شکاف طبقاتی در ج اا یک دستاورد است. این پدیده اتفاقی یا طبیعی و یا محصول شرایط تحریم و یا آثار دوره تمدنی در کشور نیست بلکه محصول یک اراده سیاسی است که در اقتصاد سیاسی رانتی و میراث دوره ستم شاهی نهادینه شده است و همه دستاوردهای انقلاب اسلامی در گرو این اراده در حال فرسایشی شدن است. ما ملت امام حسین علیه السلام از روسای سه قوه و مدیران انقلابی انتظار داریم در مقابل این هیولای متکثر و متشعب و نهادینه شده ایستادگی کرده و جان مردم و اسلام عزیز را نجات دهند. تحول در نظام پایه مالیاتی نشانه ای از یک تحول کلان نگر است که تلاش می کند با اتکا به درآمدهای مالیاتی هزینه جاری را تامین کرده و بدین ترتیب کشور را از وابستگی به فروش نفت و نظام رانتی خارج سازد. ازاین منظر تحول در نظام مالیاتی در یک کلیت کلان تری در تعامل است و آن تغییر نظام اقتصاد سیاسی است. در این سطح از تحول نیازمند به نظریه پردازی و طرح الگوها و مدل و نیز پارادایم ها است. علاوه برآن این تحول تاریخی نیازمند یک مدیریت کلان نگر و تاریخی است و بایستی با حضور در صف و ستاد هدایت این فرآیند تاریخی را بر عهده بگیرد. ملاحظه فرمایید هر ایرانی بک کد اقتصادی رویکرد معناداری است و حکمرانی ریالی را تقویت می کند ولی این سیاست نیازمند پردازش حوزه های متناظر نیر هست و از جمله می توان در تناظر با آن اذعان کرد هرایرانی یک تاجر است. در بخش اول که مربوط به پایه درآمدی و تامین منابع کشور است اتفاق مثلتی است و در بخش دوم که امکان تولید قروت را فراهم می سازد از بخش اول مهمتر است. ولی عملا مشاهده می شود دستگاه ها در تسهیل مجورزهای کسب و کار مقاومت می کنند و یا نهادهای تجاری در انحصار تجارت با ادبیات پیچده ای از خود مقاومت نشان می دهند. پیام این چالش ها در واقع مقاومت و به شکست کشاندن نظریه اقتصاد مردمی است که در واقع همان نظریه کلان نگری است که نظریه اقتصاد مقاومتی همخوانی ذانی دارد. دست دولت ها ماهیتا در ایجاد اقدامات بازدارنده مطلقا باز است ولی در اقداماتی که اجازه تحول در کلیت اقتصادی را فرام می سازد کاملا بسته است. بطور نمونه می توان به بانک ها اشاره کرد. بانک ها در مقابل اراده ملی و اسلامی با منطق ربوی مقاومت می کنند و تن به تغییر رفتار نمی دهند. برآیند مجموعه این چالش ها فقیر تر شدن مردم و به تبع آن کشور است و در ‌
  • IR ۱۴:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    16 0
    فکر چهار سال دوم هم باشند که همین رای شکننده هم از دست ندند. قوانین مالیاتی باعث پایدار شدن اقتصاد میشه اما اگه این قوانین توی شرایط ضعف اقتصادی بخواد تشدید بشه،باعث نارضایتی عمومی میشه. مردمی که برای خرید خودرو باید با تحقیر ماهها توی صف ثبت نام باشند،تحمل شنیدن این حرفها را ندارند. کشور اول باید به مرحله تولید ثروت برسه و بعد وضع مالیات کنه نه اینکه بخواد از مالیات به ثروت برسه.
  • مجید IR ۱۴:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    12 1
    برای خالی کردن جیب مردم و ایجاد شورش به معنای واقعی کلمه بهترین روش همین است تا وقتی نمیتوانیم از 5 تا درصد جامعه مالیات واقعی را بگرییم زیرا تمام ثروت کشور در دست همین چند درصد و خود دولت است پس باسد بیفتیم به جان مردم و همه را نابود کنیم تا هیچکس نماند! این دقیقا همان طرحی است که در غرب امروز با اشاعه ویروس کرونا برای کشتار مردم و ایجاد جنگ و گرسنگی و بیماری برای کشتار و کاهش جمعیت پیشنهاد میشود و در ایران هم به شکل اسلامی آن اعمال خواهد شد انشالله
  • جواد IR ۱۵:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    9 0
    کاش همینطور که مردم را زیر ذره‌بین قرار می‌دادید. کمی به فکر آینده جوانان و کشور بودید
    • IR ۱۷:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
      1 1
      سوختی؟
  • غضنفر IR ۱۵:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    4 1
    سردمداران حاکمیت ایرانی و اریایی نیستن.بخدا نیستن.والا چطور راضی میشن یکفرد ایرانی در جامعه خودش تحقیر بشه.با فقر با کمرخم کردن در باکس زباله. با زندگی کردن زیر خط فقر.اینها اجنبی ان که بر ما حکومت میکنن.کاش ملت بخود بیاید
  • IR ۱۶:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    3 0
    چرا شماره تامین اجتماعی استفاده نمیشه ؟! چطور کد اقتصادی داشته باشیم ولی تامین اجتماعی نباشه؟! در کجای دنیا به فرد کد اقتصادی میدن. مگه فرد شرکت هست. پس فرق شرکت با فرد در چیست؟ لطفا اول فکر کنید و جوانب مختلف رو بسنجید بعداً نظر بدید!
  • IR ۱۷:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    1 0
    دارید کم کم اقتدا می کنید به غرب ولی یک کم دیره حداقل چیزی از دهه ۶۰ نمی مونه.
  • IR ۱۹:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    1 0
    یعنی این ولع و شوقی که اینا در ستاندن دارن کاش در خدمت دهی داشتن
  • بی نام IR ۲۰:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۵/۳۰
    1 0
    دیگه کم کم برای هوایی هم که تنفس میکنم باید مالیات بدیم تا یه وقت جیب آقا زاده هاشون خالی نشه

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس